Jdi na obsah Jdi na menu

O kroužku

V našich teráriích nejsou chovaná žádná jedovatá zvířata!!! 

Schůzky kroužku se konají pravidelně :

Pondělí 17:00 až 18:00

Středa 17:00 až 18:00

 

Účel teraristiky

img_5489.jpgÚčelem chovu terarijních zvířat je poznání jejich projevů života, které není možné pozorovat ve volné přírodě. Další neméně důležitou rolí jsou odchovy mláďat v zajetí, která zabraňují vypleňování zvířat z volné přírody. V dnešní době jsou i v ČR chovatelé, kteří chovají například žabky, které se již ve volné přírodě nevyskytují, díky tomu zachovávají druh před vymřením. 

 

Naše mise

p2071299.jpgÚčelem kroužku je ve členech vyvolat zájem o chov a studium plazů. Plazi nejsou zvířata na mazlení, proto s většinou druhů manipulujeme jen za účelem měření, vážení a kontroly jejich zdravotního stavu. Pokud členové vyhledávají kontaktní zvířata, je pro ně vhodnější chovatelský kroužek. Chceme, aby každý člen znal základní rozdělení plazů, věděl jak žijí, kde žijí, jak se chovají, co žerou a jak se o ně starat. Zabýváme se i studiem plazů v naší přírodě, některé jarní schůzky trávíme venku na lokalitách výskytu plazů. 

 

 

Průběh kroužků

299109151_582479956666855_8431279000140328329_n.jpgKaždý člen má přidělené jedno nebo více terárií o které se stará. Výběr je proveden na základě zájmu o určitý druh a také dle věku a zkušeností. Na začátku schůzky vymyje misku a vymění vodu, vybere trus, zkontroluje stav zvířat, provede nezbytné záznamy atd. Mladší a méně zkušení teraristé mají k ruce pomocníka nebo jim pomáhá vedoucí.

V druhé části se věnujeme získávání informací o plazech. Na televizi vedoucí promítá prezentace, dokumenty a fotografie a vypráví členům o daném tématu. Tyto materiály jsou pak distribuovány všem členům v digitální podobě tak, aby si je mohli prohlížet ve svých telefonech a tabletech. S každým členem sestavíme během roku jednu prezentaci o jim chovném druhu tak, abychom všechny naučili vyhledávat informace na internetu a v literatuře. Tato vlastnost dnes chybí i dospělým teraristům.

 

Volnočasové aktivity

pb175135.jpgNěkteré volné víkendy se s členy vydáme do zoologické zahrady, případně do jiných teraristických kroužku. Díky kontaktům na ošetřovatele v zahradách jsme schopni zprostředkovat speciální program spojený s krmením či výkladem o chovaných plazech. 

Kudy z nudy

Kudyznudy.cz - nejlepší začátek výletu

Mapa